Herinrichting Haulsterweg 2023

27 december 2023

Nog een paar actiefoto's van de herinrichting van de Haulsterweg en kruispunt Jousterweg (foto's Schot-Infra)


Stratenmakers onder de kerstboom, dat hebben ze vast niet vaak meegemaakt… (december 2023)


Wie herkent deze roomboterwikkel?

 

Wij krijgen een vraag via de Facebookgroep "Heerenveen in Oude Tijden " of iemand ook weet of er ooit een wikkel van roomboter is geweest met onderstaande afbeelding. De roomboter met zo'n wikkel werd waarschijnlijk gemaakt in de melkfabriek van Haskerhorne, zo is al gereageerd door iemand uit de groep… De pentekening is gemaakt door iemand die in 1918 geboren is, de wikkel met tekening zou in de jaren 1940-1950 of misschien even later gebruikt kunnen zijn.

 

Wie hier meer van weet, vragen we vriendelijk om uw verhaal via ons contactformulier te sturen. Wij zorgen dan dat het bij de Facebookgroep terecht komt.


Geschiedenis van de kerk in Haskerhorne


In de kerk van Haskerhorne liggen nog oude notulen. Deze documenten worden aangevuld met informatie over de inwijding van het orgel, restauratie orgel te duur, ontslag organist, grafstenen voor de kerk, eerste dienst na de 2e Wereld Oorlog enz. Met dank aan Hendrikus Schokker!

In dit document is meer te lezen over de geschiedenis van de kerk in Haskerhorne.


100-jarig bestaan IJsclub Doarpswille

12 december 1921 - 12 december 2021

Op 12 december 2021 was het precies 100 jaar geleden dat IJsclub Doarpswille werd opgericht. Vanaf 1924 hebben wij diverse advertenties, verslagen en wedstrijduitslagen voor u op een rijtje gezet. Deze krantenknipsels zijn afkomstig uit de openbare archieven van o.a. Nieuwsblad van Friesland:Hepkema’s courant, de Heerenveensche koerier, Friese koerier, Leeuwarder courant en Jouster courant, oftewel het verhaal van petgat aan het eind van Kerkpad-Oost tot ijsbaan aan het Kerkpad nabij centrum.

 

Linksonder elke afbeelding is de publicatiedatum vermeld (jaar-maand-dag oftewel jjjjmmdd). U kunt op de middelste pijltjes door de presentatie schuiven, door op de pijltjes rechtsboven te klikken kunt u de afbeeldingen vergroten en verkleinen.

 


Zangvereniging Nea Tocht  100 jaar

6 oktober 1915 - 6 oktober 2015

Zangvereniging Nea Tocht heeft haar 100-jarig bestaan nog net kunnen vieren met een slotavond in Dorpshuis Trefpunt op 16 oktober 2015.

Hierna hebben bestuur en leden helaas moeten besluiten om de vereniging op te heffen in verband met het kleine nog resterende aantal leden.

Vanaf 1925 hebben wij diverse advertenties, verslagen en concoursuitslagen voor u op een rijtje gezet. Hoewel deze presentatie niet compleet zal zijn, geeft het toch een mooi zicht over de activiteiten van de zangvereniging. Deze krantenknipsels zijn afkomstig uit de openbare archieven van o.a. Nieuwsblad van Friesland:Hepkema’s courant, de Heerenveensche koerier, Friese koerier, Leeuwarder courant en Jouster courant.

 

Linksonder elke afbeelding is de publicatiedatum vermeld (jaar-maand-dag oftewel jjjjmmdd). U kunt op de middelste pijltjes door de presentatie schuiven, door op de pijltjes rechtsboven te klikken kunt u de afbeeldingen vergroten en verkleinen.

 


Afbraak beheerderswoning en nieuwbouw 't Foarhûs (1995)

 


Afbraak verenigingsgebouw en nieuwbouw Trefpunt (1990)